IN/CUBO è un portale cubico di 4 m di lato che incornicia il fiume Po e il Parco del Valentino. Il portale metallico racchiude 10.000 bottiglie di plastica raccolte nelle scuole del quartiere San Salvario a seguito di un progetto educativo nelle classi.
In/cubo è un’installazione artistica di comunicazione ambientale, che intende informare e sensibilizzare il cittadino sulla sovrapproduzione degli imballaggi in materiale plastico. L’idea è risultata vincitrice del concorso ‘River Eyes 2013’.
Il progetto è stato inoltre selezionato per il concorso ‘Riuso3’ promosso dall’OAT (Ordine degli Architetti di Torino) e bandito dal CNAPPC (Consiglio Nazionale degli Architetti, Pianificatori, Paesaggisti e Conservatori).

IN/CUBO is a cubic portal 4 m high that frames the view of Fiume Po and Parco del Valentino. The portal is made of a metallic frame that envelopes 10.000 plastic bottles; the bottles had been collected in the schools of San Salvario neighbourhood during an educational project.
In/cubo is an art installation aiming to environmental communication: the final goal is to make citizens aware of the overproduction of plastic packaging. The project has been the winner of the competition ‘River Eyes’ in 2013.
The project has also been selected for the competition ‘Riuso3’ promoted by OAT (Ordine degli Architetti di Torino) e announced by CNAPPC (Consiglio Nazionale degli Architetti, Pianificatori, Paesaggisti e Conservatori).

READ BOOK

Share Button


By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close